Study Abroad Community

Wil je in het buitenland studeren? Lees hier meer over hoe EGEA je kan helpen met de voorbereidingen

Mooie jaloers makende verhalen van geografie studenten die naar tropische oorden, wereldsteden of derde wereldlanden zijn geweest om te studeren heb je vast en zeker wel eens voorbij horen komen. Deze verhalen hebben je vast wel eens doen denken: “is studeren in het buitenland iets voor mij?” Als dat het geval is roept het waarschijnlijk heel veel vragen bij je op: “naar welk land zou ik willen? Welke universiteit moet ik kiezen? Is studeren in het buitenland niet te moeilijk? Kan ik het wel betalen? Wil ik het vertrouwde Nederland verlaten? Durf ik het wel?”

Kortom er zijn veel vragen die eerst beantwoord moeten worden voordat je daadwerkelijk in het buitenland kan en wil gaan studeren. Onbeantwoorde vragen vormen een barrière, een hoge muur die onbeklimbaar lijkt. Om deze barrière weg te nemen kan het Study Abroad Kenniscentrum je de opstap geven om over de muur te springen naar een uitdagende en spannende tijd in het buitenland!

Het Study Abroad Kenniscentrum voor Geowetenschappers is een initiatief van EGEA Utrecht en de Faculteit Geowetenschappen. EGEA staat voor European GEography Association. Samen met meer dan 90 andere entiteiten maakt EGEA Utrecht onderdeel uit van het grote Europese EGEA-netwerk. EGEA Utrecht is dan ook de internationale studievereniging voor alle studenten aan de Faculteit Geowetenschappen. Wij kennen geen lidmaatschap! Op Europees niveau organiseren wij congressen, uitwisselingen, en nog veel meer evenementen. Binnen Utrecht organiseert EGEA activiteiten voor internationale en Nederlandse studenten. Daarnaast kunnen studenten die hun grenzen willen verleggen en denken om te studeren in het buitenland of al concrete plannen hebben om te gaan bij ons terecht voor het Study Abroad Kenniscentrum. Maar hoe werkt dat dan precies, is het ook iets voor jou?

EGEA Utrecht gaat studenten aan de Faculteit helpen hun exchange in het buitenland zo goed mogelijk voor te bereiden. De voorbereiding begint met het zoeken van antwoorden op de vragen die je hebt. Voor vragen omtrent de aanmeldingsprocedures etc. kan je terecht bij Sabrina Verheul van het International office. Je kan daar binnen lopen op maandag tot en met woensdag van 13:00-14:30. EGEA Utrecht kan je daarentegen helpen met het beantwoorden van al jouw praktische vragen. Dit doen wij op een unieke manier! Wij kunnen je koppelen aan een geografie student die in de stad van jou keuze gestudeerd heeft of studeert en daardoor jou alle do’s en don’ts kan vertellen. Ook als je nog twijfelt kun je naar EGEA komen voor hulp bij het maken van je keuze. Studenten waaraan je gekoppeld kan worden zijn:

  • Nederlandse studenten die al op exchange zijn geweest.
  • Internationale studenten die in Utrecht studeren.
  • Geografie studenten van één van de vele EGEA entiteiten.

EGEA Utrecht heeft een groot netwerk waar jij dus gebruik van kan maken! Om je een idee te geven bij wie je terecht zou kunnen stelt Chris zich even voor:

Hi, my name is Chris, I’m 21-years-old and I’m a Geography with a Year Abroad student at the University of Leicester, UK. The University has 23,000 students and is situated in the city of Leicester, in the East Midlands region of the UK. Leicester itself has a population of around 330,000 people, and is one of the most culturally and ethnically diverse cities in the country.

As a former international student myself (I spent my Erasmus year in 2012/13 at Utrecht University), I understand the challenges of living and studying abroad. That is why I think that the Study Abroad Knowledge Centre is such a good idea!

This is only a brief introduction to the University and to Leicester (I could write loads about them and why I like them so much, but those making the Knowledge Centre would probably be annoyed!). If you have any questions about living and studying in Leicester, you’re welcome to email me

Naast het verhaal van Chris heeft EGEA een grotere verzameling van ervaringen van studenten die in het verleden in het buitenland gestudeerd hebben en van internationale studenten die in Utrecht gestudeerd hebben/studeren op de EGEA-kamer staan. Iedereen is iedere werkdag van 11.00 tot 15.00 uur welkom om deze map te bekijken. Kom met al je vragen of voor extra informatie langs op de EGEA kamer (Ruppert 002, tegenover Ruppert Blauw), voeg ons toe op Facebook of stuur een mailtje naar egea@uu.nl.

Experience Geography, Explore the World!

SAKposter

Discuss this announcement in its forum topic: Study Abroad Community